Lokaal nieuws

Regionaal nieuws Algemeen nieuws Weer    

Regio aktiviteiten

Geschiedenis Calamiteiten    

Verkeer

P2000 alarmeringen Bloesemtocht      
 

Update:

 

Aktiviteiten


Geldermalsen en zijn directe omgeving zijn uitermate geschikt voor een dagje uit, een vakantieperiode, een dagje fietsen, een dagje kano-en, een rondvaart op de Linge, een boswandeling, gezellig winkelen, een "bed and breakfast" of lekker zwemmen.

Deze foto's zijn geen eigen foto's, ze zijn in de loop der tijd gevonden, gekregen, gezocht en verzameld. Mocht er een foto bij vinden waarvan u van mening bent dat deze hier niet getoond mag worden, laat het ons dan even weten.

Omgeving

 

De regio Geldermalsen is uitermate geschikt voor een dagje uit, in de zomer periode komen toeristen uit binnen- en buitenland voor de mooie natuur naar Geldermalsen en de omgeving ervan.

 

Je vindt hier Wandelroutes, kano-en, rondvaarttochten over de rivier de Linge, fietstochten, het Landgoed Marienwaerdt, natuurgebieden en vooral veel groen.

 

Mocht u langer dan een dagje blijven, dan zijn er landelijke Bed and Breakfast accomodaties om de nacht door te brengen.

Met een ontbijt uiteraard, om er de volgende dag weer tegen aan te kunnen.

 

 

Wandelen

 

De beste manier om waardevolle natuurterreinen en landgoederen te beschermen is aankoop en gericht beheer.

 

Geldersch Landschap doet dat sinds 1929. Sinds de oprichting heeft Geldersch Landschap meer dan 120 prachtige landgoederen, bossen en andere natuurterreinen veilig gesteld, samen ongeveer 10.500 hectare.

Een ervan is het natuurreservaat De Regulieren.

 

Dit mooie gebied is uitermate geschikt voor een wandeling.

 

Wandelroutes in Gelderland

Wandelroute in Geldermalsen

Wandelroute Neerijnen - Geldermalsen

 

Houd u van wandelen en fietsen, dan willen we u wijzen op Ontrack.nl

 

Een andere lokatie om wandelroutes te vinden in de regio vcan Geldermalsen, maar ook in de rest van Gelderland is Wandelpad.nl.

 

 

Fietsen

 

De hele regio rond Geldermalsen leent zicht uitermate goed om te fietsen.

Met de juiste routes fiets u op binnenwegen, dijken en landweggetjes, langs de rivier de Linge, de Lek, de Waal, door bos, lang weilanden, kortom precies datgene dat u zoekt in een mooie fietstocht.

Voldoende parkeergelegenheden om de auto met fietsdrager te plaatsen en er vervolgens op uit te gaan.

 

De ANWB heeft diverse routes beschikbaar in de regio Geldermalsen.

De Lingelusthofroute of de bijna 2x zolange Lingeroute zijn mooie voorbeelden.
 

 

Bed and Breakfast

 

Origineel overnachten kunt u op MariŽnwaerdt in B&B De Neust.

Deze monumentale hof-stede dateert uit 1329 en ligt aan de Appeldijk, vlakbij de Linge.

In de gezellige open keuken van de Neust serveert gastvrouw Lotje van Verschuer een ontbijt met land-goedproducten zoals vers gebakken brood, moestuinjams, vruchtencurds en eieren van landgoedhennen. Vanuit de Neust kunt u prachtige tochten maken in het rivierengebied.

De hofstede ligt aan een lange afstand wandelpad - het Lingepad - en meerdere ANWB fietsroutes waaronder de Lingeroute. Op het landgoed zijn een drietal routes uitgezet. Als u terugkomt van uw fietstocht, wandeling, kanotocht of rondrit, kunt u heerlijk onderuit zakken met een kop thee op een canapť in de knusse zitkamer.
 

In en rond Geldermalsen zijn diverse mogelijkheden voor Bed and Breakfast.

Een ander voorbeeld is de Lingehoeve.

U heeft hier een landelijk pension met vier volledig ingerichte tweepersoonskamers met onder

andere:
"Wastafel, koelkast, kabeltv, wekkerradio, koffiezetter, handdoeken.
Toilet, keuken en badkamer met douche en ligbad op de gang.
Logies met ontbijt (op eigen kamer en tijd).
Koffie en thee gratis
Parkeren en fietsenberging op eigen terrein.
Dierenwei(tje). "

Bron: [http://www.lingehoeve.nl]

 

 

Campings

 

In de directe omgeving van Geldermalsen zijn diverse mogelijkheden tot camperen.

Camping "De Rotonde"

Een leuk start en eind punt voor dagelijkse uitjes.

 

 

Camping De Rotonde
Panweg 1
4157 PB Enspijk
Tel.: 0345 - 651315
Fax: 0345 - 656021
E-mail: camping@derotonde.nl
internet: http://www.derotonde.nl

 

 
De Vergarde
Erichemseweg 84
4117 GL Erichem
tel. 0344 - 572017
internet : http://www.devergarde.nl
 

 
Natuurkampeerterrein 'De Karekiet'
Erichemsekade 8
4116 GD Buren
tel. 0344-572222
 

 

Recreatie-oord "In den Boomgaard"
Lingesteeg 12
4016 CW Kapel-Avezaath
tel. 0344-661516

internet: In den Boomgaard

 

Marienwaerdt

 

In een prachtig natuurgebied tussen de Betuwse dorpen Beesd en Tricht ligt in de kom van de rivier de Linge het landgoed Heerlijkheid MariŽnwaerdt. Het is een ruim 900 hectare gebied is erg in trek bij natuurrecreanten.

De beroemde Appeldijk, met markante hoogstambomen in het dijktalud, de eendenkooi, de notendijk en de uiterwaarden met grienden en een grote verscheidenheid aan flora en fauna dragen bij aan het unieke karakter van het landschap.

De Heerlijkheid MariŽnwaerdt is onderdeel van dit typische rivierenlandschap met een rijke historie, dat zich door de eeuwen heen hier heeft ontwikkeld. Het is al sinds 1734 in particulier bezit en mag zich de laatste jaren verheugen in de belangstelling van een groeiend aantal natuurliefhebbers. Het gebied maakt deel uit van de "Lusthof van Nederland", met centraal de rivier de Linge."

Bron: [http://www.hooiberg.info]

 

"De Heerlijkheid MariŽnwaerdt is een landgoed van 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, middenin het rivierengebied, tussen de plaatsjes Beesd en Tricht, in de gemeente Geldermalsen.
 
MariŽnwaerdt wordt ook wel het openluchtmuseum van het rivierengebied genoemd. Het is een agrarisch natuurgebied met uitgestrekte akkers, boomgaarden, bossen en weilanden. Langs de beroemde Appeldijk staan oude hoogstam appelbomen die in de lente een zee van bloesem geven.
 

Andere dijken en lanen tellen honderden walnootbomen die in het najaar vele liefhebbers op MariŽnwaerdt doen rapen. 

 

De Heerlijkheid MariŽnwaerdt organiseert met veel succes elk jaar een aantal evenementen op het landgoed. Een greep uit de inspirerende voorbeelden? De Lentedagen, de Landgoedfair en de Kerstdagen.
 
Drukbezochte en stijlvolle happenings op de Heerlijkheid die het publiek een dagje uit bieden in een landelijke sfeer en een zeer gastvrije ambiance. Weg van de drukte kunt u zo letterlijk en figuurlijk proeven van de geneugten van de Heer-lijkheid MariŽnwaerdt."
[Bron: http://www.marienwaerdt.nl]

 

 

KanoŽn

 

"De Linge is een riviertje dat zich al slingerend een weg baant, dwars door de Betuwe (ook wel de Fruittuin van Nederland genoemd). In vroeger jaren (enkele eeuwen geleden) was de Linge een woeste, brede rivier, die jaarlijks buiten haar oevers trad. Nu is de Linge een lieflijk en nagenoeg stilstaand water. Slechts de vele wielen herinneren aan haar onstuimige karakter van weleer.
 
De Linge is Neerlands langste eigen rivier (108 km) en vindt haar oorsprong vlakbij Duitsland. U ziet er echter geen grote doorgaande schepen. Bij Tiel kruist de Linge namelijk het Amsterdam-Rijnkanaal, hetgeen een voor de doorgaande scheepvaart onneembaar obstakel is. Wat u wťl zult zien zijn schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes, schattige dorpjes en vestingstadjes met gezellige terrasjes aan het water, wuivende rietkragen, grienden, grazend vee en dieren die u in Nederland niet (meer) zou vermoeden, zoals ijsvogels, ooievaars, roerdompen, herten, reeŽn en zelfs schildpadden!
 
Om al dit moois op een speciale manier te ontdekken, zou u per fiets vanaf de kant en per kano of luxe partyschip vanaf het water hier op avontuur moeten gaan. Maar waarom dan niet bijvoorbeeld heen per kano en terug per fiets?
 
Bij "De Betuwse Stromen" is dit mogelijk! Wij verhuren namelijk niet alleen perfecte kano's en

kayaks, maar ook nagelnieuwe fietsen en tandems. Wij beschikken over een drietal schitterende verhuurlocaties, op een ideale plaats en afstand van elkaar, zodat wij de mogelijkheid kunnen bieden om op 1 dag relaxed per kano heen, en per fiets terug te gaan. Een fantastische kanotocht door afwisselende natuur en kleine dorpjes en een fietstocht terug via een gedeelte van de "Lingeroute", een van neerlands mooiste fietstrajecten.
 
Alleen, met uw partner of gezin, maar ook grote(re) groepen zijn bij ons op het juiste adres! Door het rustige karakter van De Linge is deze bij uitstek geschikt als kanorivier voor jong en oud en alles daar tussenin. Zelfs een frisse duik is geen enkel probleem; zowel de temperatuur als de kwaliteit van het water in de Linge is hiervoor prima geschikt."

[Bron: Http://www.kano.nl]

 

 

Driestromenland

 

Indien u vaker kano vaart en dit in vereniging verband wilt gaan doen, dat kunt u terecht bij kanovereniging Driestromenland.

[Driestromenland]

 

 

Nu ook Bed en & breakfast in Tricht.
 

U bent van harte welkom op Fruitbedrijf "De Hoenderik" alwaar u kunt genieten van een goede nachtrust in hun B & B, koffie of thee met ambachtelijke appeltaart op ons zomerterras,appels, peren, kersen en ambachtelijke producten. De adres gegevens zijn : Marius en Anke van de Water, Lingedijk 180, Tricht, tel:0345-576710.

 

 
Bed and Breakfast Lindeboom


 

Bed and Breakfast Lindeboom bevindt zich in Buurmalsen in een gerenoveerd monumentaal pand uit 1895.

Tussen weilanden en aan een rustige weg met weinig verkeer. Verschillende wandel- en fietsroutes passeren deze weg.
Bron:

[http://home.wanadoo.nl/bb-lindeboom]

 

 

 

 

TV-GidsBioscoop Agenda:


TV-Filmtips vandaag: